Madvikler
Spaghetti med kødsovs

Ingredientser

Tomater 400 g
Løg 1 stort
Hakkekød 500 g
Hvidløg 3 fed
Gulerødder 2 mellemstore
Bladselleri 2 stilke
Tomatpasta 2 spsk
Bouillonterning 1 stk
Oregano 1 tsk tørret
Basilikum 1 tsk tørret
Salt 1 tsk
Peber ½ tsk
Olivenolie 2 spsk
Vand 150 ml
Spaghetti 400 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsagerne: Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint.

Sauter grøntsagerne: Varm olivenolie op i en stor gryde, og sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i et par minutter, til de er bløde og let gyldne.

Brun kødet: Tilsæt hakkekødet og steg det, til det er gennemstegt og let brunt. Krydr med salt og peber.

Tilsæt tomatpasta og krydderier: Kom tomatpasta, oregano og basilikum i gryden, og rør godt rundt.

Hæld tomater og vand i: Tilsæt de hakkede tomater, bouillonterningen og vandet. Rør sovsen sammen, og lad det simre ved lav varme i ca. 20-30 minutter, så smagene udvikles, og sovsen tykner. Smag til med salt og peber undervejs.

Kog spaghetti: Imens sovsen simrer, koges spaghetti i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisninger, til den er al dente. Dræn vandet fra efter kogning.

Servering: Servér spaghettien på tallerkener og hæld kødsovsen over. Pynt eventuelt med friskrevet parmesan eller frisk basilikum.